top of page

Förbundet

År 1999 gjordes ett tidigt försök att organisera sporten och de olika klubbarna i Sverige, men då verkade tiden vara oäven och initiativet till en SW-organisation lades på is. Under hela denna period har SW i Sverige präglats av en stark teamanda, där klubbar förenats i olika grupper för att träna och utvecklas tillsammans, vilket har ökat deras konkurrenskraft vid tävlingar. Vissa av dessa team är även kopplade till internationella organisationer, bland annat från USA och Brasilien.

År 2007 tog Tony Larsson ett avgörande steg genom att kontakta ett stort antal klubbar över hela landet. Företrädare från olika team samlades för diskussioner, vilket ledde till bildandet av ett förbund med en styrelse som representerade de mångfacetterade teamen i Sverige. Så föddes SSWF.

 

Sedan SSWF grundades har utvecklingen inom SW i Sverige tagit stora kliv framåt. Sporten har blivit erkänd av Svenska Budo & Kampsportförbundet och Riksidrottsförbundet har godkänt SM-titlar. Aldrig tidigare har kansliet på SB&K fått så många ansökningar från klubbar som önskat att ansluta sig. Idag existerar ett välfungerande förbund som anordnar återkommande SM och en rikstäckande liga med finaler i slutet av året.

Svenska Submission Wrestling Förbundets (SSWF) syfte är att förena svenska klubbar som utövar submission wrestling (SW) och att på ett ansvarsfullt sätt administrera SW-regelverken, samt arrangera både nationella och internationella tävlingar inom sporten.

 

Förbundet strävar efter att aktivt delta i den svenska idrottsrörelsen och bidra positivt till dess utveckling. I sin verksamhet prioriterar förbundet jämställdhet, tolerans och integration, vilket berikar både förbundet och samhället i stort. SSWF arbetar för att bevara och främja både västerländska och österländska idrottsliga ideal som är centrala inom kampsporterna. Dessa ideal manifesteras främst genom en stark känsla för fair play, respekt och ödmjukhet. Förbundet är en öppen och demokratisk organisation som är oberoende av politiska och religiösa influenser.

bottom of page